Podmladak i omladina

Podržite nas!
Podržite nas!
Idi na sadržaj
Podmladak i omladina

Posebnu pažnju u svom radu Crveni krst Glavnog grada Podgorice posvećuje radu sa mladima, podmladku i omladini.  Mladi volonteri vaspitavaju se i motivišu za rad u duhu: humanizma, solidarnosti, tolerancije i prijateljstva, kako bi njihovo angažovanje u organizaciji bilo što kvalitetnije i u skladu sa osnovnim principima Pokreta Crvenog krsta.  Poštujući principe Crvenog krsta, mladi aktivno učestvuju u svim tradicionalnim akcijama Crvenog krsta Glavnog grada Podgorice, čija se realizacija ne može zamisliti bez članova podmlatka i omladine.  
Mladima u Crvenom krst smatraju se svi članovi podmlatka i omladine od 7 do 27 godina, odnosno članovi podmlatka od 7 do 14, a članovi omladine od 15 do 27 godina.
Mladima je omogućeno da se kroz aktivno angažovanje u organizaciji mogu iskazati u realizacijama mnogobrojnih programa i aktivnosti, kroz njihovo osmišljavanje, kreiranje i realizaciju. Takođe omogućena su im i razna stručna usavršavanja  iz oblasti kojima se Crveni krst bavi. A sve to kako bi se programski ciljevi i zadatci organizacije što kvalitetnije sprovodili, a mladi stekli nova znanja i iskustva.

Mladi se svojim angažovanjem posebno ističu prilikom  obilježavanja Dana/Nedelje Crvenog krsta, Dana borbe protiv HIV/AIDS-a, Dana/Nedelje borbe protiv tuberkuloze, takmičenjima u pružanju prve pomoći i sličnim aktivnostima.

Nazad na sadržaj