( ! ) Notice: Undefined index: keywords in /home/ckpg.me/public_html/res/x5engine.php on line 629 Call Stack #TimeMemoryFunctionLocation 10.0006360776{main}( ).../index.php:0 20.0220561456imBlog->pageKeywords( ).../index.php:18 " />

Novosti - Crveni krst Glavnog grada Podgorice

Podržite nas!
Podržite nas!
Idi na sadržaj

8. maj, Svjetski dan Crvenog krsta

Crveni krst Glavnog grada Podgorice
8 Maj 2020
Crveni krst Crne Gore 8. maja obilježava Svjetski dan Crvenog krsta. Toga dana počinje i Nedjelja Crvenog krsta, koja traje do 15. maja.


Situacija sa kojom se suočava cijeli svijet je specifična. Zato su i tema i način obilježavanja Dana i Nedjelje Crvenog krsta prilagođeni trenutnim okolnostima. Nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca širom svijeta su od početka pandemije korona virusa veoma aktivna u odgovoru na humanitarne i druge potrebe stanovništva. Zato je 8. maj prilika da se Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog krsta ujedini i pokaže podršku volonterima, kojih je širom svijeta oko 14 miliona, u 192 nacionalna društva. Na Dan Crvenog krsta želimo da zahvalimo onima koji su na prvoj liniji odgovora i dodatno motivišemo one koji se nalaze u žarištu pandemije. U skladu sa ovogodišnjom temom Svjetskog dana i nedjelje Crvenog krsta, pozivamo sve - #Aplaudirajmo u znak solidarnosti sa volonterima i zaposlenima u Crvenom krstu i Crvenom polumjesecu, koji su aktivni u odgovoru na situaciju sa COVID-19.


Nazad na sadržaj